Zwangerschaps Kwaaltjes

Algemeen

Allerlei klachten die u voor de zwangerschap niet had, zoals misselijkheid, vaak plassen, moeheid, jeuk, afkeer van bepaalde voedingsmiddelen en geuren, meer afscheiding en rugpijn zijn veelal 'normaal'. Vaak geeft uw lichaam met deze klachten wel aan dat het goed zou zijn om meer rust te nemen. Zeker de eerste maanden kost de zwangerschap veel energie en is het goed om uw tempo aan te passen en meer te slapen of rusten. Vaker kleinere porties eten helpt vaak wat tegen de misselijkheid. De volgende maanden van de zwangerschap voel u zich vaak weer fitter, heeft u meer energie en minder last van kwaaltjes. In de laatste maanden van de zwangerschap wordt alles duidelijk zwaarder. Uw buik wordt steeds voller, het kost uw lichaam meer en meer moeite de dag door te komen en de kwaaltjes dienen zich (weer) aan.

Het verschilt per persoon hoe snel en hoeveel last u heeft van kwaaltjes. De een kan fluitend doorgaan met alles wat ze gewend was terwijl de ander vanaf dag 1 zich heel ziek voelt. De meeste vrouwen zitten ergens tussen deze uitersten in. Het is belangrijk om goed uw eigen grenzen te herkennen en te bewaken. Hoe beter U naar uw lichaam luistert hoe beter U zich over het algemeen zult voelen.

Voor vragen kunt u ons gerust een mail sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.