Vaak plassen/Blaasontsteking

Het is normaal dat u tijdens de zwangerschap vaker moet plassen dan normaal. Uw urineblaas krijgt snel minder plaats en moet dus eerder geledigd worden. Zolang u normale plassen blijft doen is dit geen probleem. Een blaasontsteking komt tijdens de zwangerschap vaker voor en geeft vaak 'loze aandrang'.

"Loze aandrang" houdt in dat u voor uw gevoel echt moet plassen maar dat er niks of maar een paar druppeltjes komt. Soms heeft u daarbij ook wat trekkerige of stekende pijn in uw onderbuik.  Als u blaasontsteking heeft, moet deze behandeld worden. Dat is belangrijk omdat u van een niet behandelde blaasontsteking in het uiterste geval kunt gaan bevallen ook al bent u nog (lang) niet uitgerekend. Bovendien stijgt een infectie tijdens een zwangerschap makkelijker op naar de nieren. Van een nierbekkenontsteking wordt u heel ziek en die moet dan in het ziekenhuis behandeld worden. Om te voorkomen dat u een blaasontsteking krijgt is het goed om veel water te drinken en voldoende of extra vitamine C binnen te krijgen.

Voor vragen kunt u ons gerust een mail sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.